Lang leve de sauna korting

Ik moet jullie iets bekennen. Als blogger van de Mooi Gezond Gids kan het eigenlijk niet, maar als ik heel eerlijk ben moet ik zeggen dat ik niet echt van de sauna houd. Ik heb er moeite mee om naakt rond te lopen tussen mensen die ik eigenlijk helemaal niet ken. En in een ruimte waar het gemiddeld warmer dan negentig graden wordt, houd ik het over het algemeen geen twee minuten uit. Toch ben ik vorige week voor de tweede keer in mijn leven in een sauna geweest. Dankzij de sauna korting. Ik hoop dat jullie genieten van mijn ervaringen.

Sauna korting

Lang leve de sauna korting. Dat is iets wat een vriendin van mij me vorige week door de telefoon toeschreeuwde. Via het internet had zij een bepaalde code bemachtigd, waarmee we sauna korting konden scoren. Ze stond er op dat ik meeging. Had ik even pech… Als er één iemand in Nederland aangewezen moet worden als ‘hater’ van de sauna, ben ik het misschien wel. Maar goed, een goede vriendin laat haar vriendin natuurlijk niet alleen naar de sauna gaan.

Angsten overwonnen

En dus overwon ik mijn angsten en kleedde ik me in de kleedruimte van de sauna uit. Snel mijn witte badjas aan en gaan met die banaan. In het eerste bad schrok ik me een ongeluk. Er lag nog net geen ijs op het water, maar ik durf te wedden dat de temperatuur onder de tien graden lag. Snel naar een volgend bad. Een echte tegenpool van dat eerste bad, want dit water voelde aan als kokend water. Lekker, maar na een paar minuten wel weer genoeg.

Turks stoombad

Mijn vriendin en ik snelden naar het Turkse stoombad. Snel mijn badjas uit en naar binnen glippen, zonder dat iemand mij langer dan een paar seconden naakt zag. Helaas, tegenover me, in de Turkse sauna, zat een man van boven de zestig. Had ik weer. Ik vond het genoeg en ben snel naar de kleedkamers terug gegaan.