Hoe een rolstoelbus occasion jou kan helpen

Het reizen met een rolstoel

Het reizen met een rolstoel is helaas lang niet zo eenvoudig als we dit graag gezien hadden. Het openbaar vervoer is vaak een hele opgave met de rolstoel. Het klopt dat er wel plekken te vinden zijn die speciaal gemaakt zijn voor de rolstoel. Toch blijft het moeilijk om met de rolstoel door de drukte heen te komen tijdens de drukkere uren. Ook het reizen met de normale auto gaat vaak moeizaam. De rolstoel moet mee in de kofferbak en ook in de auto komen is niet eenvoudig. Als jij je in deze problemen herkent is het aanschaffen van een rolstoelbus occasion misschien geen gek idee voor jou.

Een rolstoelbus occasion aanschaffen

Een rolstoelbus is een bestelbus die helemaal aangepast wordt zodat deze ideaal is voor mensen in een rolstoel. Een rolstoelbus is vrijwel altijd een occasion, omdat nieuwe bestelbussen simpelweg erg duur zijn. Toch vormt dit vaak geen probleem. De bedrijven die de rolstoelbussen aanpassen controleren de rolstoelbussen goed voordat deze verkocht worden. De bussen kunnen nog jaren mee.

De rolstoelbus occasion heeft verschillende aanpassingen. Om te beginnen moet je de bus natuurlijk eenvoudig in en uit kunnen komen. De bus heeft dus een oprijstuk waar je met de rolstoel overheen kunt rijden. Ook is het mogelijk om in plaats daarvan voor een lift te kiezen. In de bus zelf ligt meestal bekleding zodat je hier eenvoudig kunt rijden. Ook is er natuurlijk een manier in de bus om jezelf en de rolstoel vast te kunnen maken. Waarschijnlijk kan jij geen ander vervoersmiddel bedenken dat zo comfortabel is als de rolstoelbus. Het is ook mogelijk om meerdere plekken voor rolstoelgebruikers te laten installeren in de rolstoelbus. Bestelbussen rijden natuurlijk bijna altijd op diesel, dit zorgt ervoor dat ook de verbruikskosten laag liggen. Daarnaast kom je met dit aangepaste voertuig ook nog eens in aanmerking voor een belastingvoordeel.

Wat als jij zelf wilt rijden?

Een nadeel van de rolstoelbus is dat je nog steeds niet zelf kunt rijden. Gelukkig is ook hier wel een oplossing voor te bedenken. Een bedrijf, genaamd Wellner Mobiliteit, maakt ook veel rolstoelbussen en heeft aanpassingen waardoor ook jij misschien wel weer kunt rijden. Zo kan er een draaistoel gemaakt worden waarmee je kan instappen. Nog belangrijker is echter misschien wel het installeren van een hand gas- en remsysteem. Hiermee kan je dus gas geven en remmen zonder je benen te hoeven gebruiken.

De voordelen van Wellner Mobiliteit

Wellner Mobiliteit is een erg betrouwbaar bedrijf. Je koopt hier dus altijd een rolstoelbus occasion die het goed doet. Wellner heeft veel voordelen tegenover concurrenten. Wellner doet bijvoorbeeld aan thuispassing. Daarnaast kan je bij Wellner tot wel 1 jaar BOVAG garantie krijgen. Ook de volle tank brandstof die je bij aankoop krijgt is natuurlijk mooi meegenomen. Net als de grote onderhoudsbeurt die je gratis krijgt. En ook de kortingen op het onderhoud zijn niet verkeerd. Voor de andere Wellner-zekerheden kan je het beste op de site van Wellner zelf kijken.