Basistips voor een mooie gezonde huid

Bij ouder worden horen ook rimpels. Zowel mannen als vrouwen krijgen hiermee te maken. Wist je dat vrouwen wel iets eerder rimpels krijgen dan mannen? Dit komt doordat mannen een dikkere en vettere huid hebben dan vrouwen. Daarom is het voor de vrouw belangrijk om je huid vanaf jongs  af aan goed te verzorgen.

 

Als je jong bent denk je nog niet echt na over je huid. Je huid is dan namelijk mooi en straks. Tot dat je op een dag wakker wordt en er dingen beginnen te veranderen. Je krijgt kraaienpootjes en de eerste rimpeltjes op je voorhoofd.

Rimpels

Rimpels krijgen hangt af van verschillende factoren. Rimpels krijgen is helaas het gevolg van een ouder wordende huid. De huid verliest zijn veerkracht en dit kom omdat het aantal collageen in je huid afneemt.

 

Hiernaast speelt leeftijd en voeding een grote rol. Denk aan vitaminen, zuurstof, slaap, mineralen, beweging, drugs, alcohol en sigaretten. Dit zijn allemaal dingen die de huid sneller doen verouderen. Ook andere factoren zoals droge lucht, kou en teveel zon dragen bij aan de kwaliteit van de huid.

 

Hydrateren

Hydratatie is belangrijk voor een gezonden huid. Dit doe je door genoeg te drinken. Je moet ongeveer 2 liter water per dag drinken zodat de gifstoffen beter uit je lijf kunnen gaan. Daarnaast hydrateer je je huid door het gebruiken van crèmes die bij je passen. Zo kun je je huid beschermen tegen invloeden van buitenaf.

 

Voeding

Eet veel vezelrijk vanaf jong af aan. Zorg voor: groente, noten, vis, fruit en volkoren producten.

 

Roken, drank, drugs

Deze 3 dingen staan altijd in het rijtje van don’t als het gaat om gezondheid en uiterlijk. Er is niks dat je huid zo snel laat verouderen als nicotine. Hetzelfde geldt voor drugs.